კვერცხი მრავალი ადამიანის ტრადიციული საკვებია. პროდუქტი დიდი მოწონებით სარგებლობს ყველა ასაკის ადამიანისათვის. საგულისხმოა იმის გაგება, თუ რამდენად სასარგებლოა კვერცხი ადამიანის ჯანმრთელობისათვის.
რა სარგებელი ექნება თქვენს ჯანმრთელობას, თუ ყოველდღე 2 კვერცხს მიიღებთ
- წონის დაკლება
ისინი, ვინც საუზმეზე მიირთმევენ კვერცხს, მიიღებენ მინიმალური რაოდენიბის ცხიმს, ეს დაკვნა გააკეთეს აშშ-ს მკვლევარებმა. თუ ყოველდღე ასე საუზმობთ დიდ ხანს არ იგრძნობთ შიმშილს და ასევე შეძლებთ კვებითი ღირებულების შემცირებას.
- ვიტამინი D ხელს უწყობს კალციუმის შეწოვას
როდესაც ადამიანებს სთავაზობენ 1 სუფრის კოვზ თევზის ცხიმსა და 1 კვერცხს, ისინი ყოველთვის პირველ ვარიანტს ირჩევენ. კვერცხის D ვიტამინის შემცველობის გაზრდის საუკეთესო გზაა სპეციალური დანამატების დამატება კვერცხში. D ვიტამინი აძლიერებს ჩვენს კბილებსა და ძვლებს, ასევე უზრუნველყოფს კალციუმის სწორად შეთვისებას.
- თქვენს ტვინს ქოლინი იცავს
ქოლინი (ვიტამინი B4) გვხვდება ფოსფოლიპიდებში, როგორიცაა ლეციტინი. ქოლინი მნიშვნელოვანი ნივთირება ნერვული სისტემის ფუნქციონირებისათვის. მისი დეფიცით მეხსიერება უარესდება.
- დაბერების პროცესი ნელდება
ჰოლანდიელი მეცნიერების კვლევის მიხედვით, 40-45 წლის ქალთა 87%-ს ნაოჭების წარმოქმნა ნაკლებად აქვთ, კვერცხის რეგულარული მოხმრების გამო.
- ხელსუწყობს განაყოფირებას
სასქესო ჰორმონების სინთეზში დიდი როლი აკისრია B ვიტამინებს. B9 ან ფოლიუმის მჟავა აუცილებელია ქალებისთვის, ორსულობის პერიოდში, რადგან იგი ხელს უწყობს ნაყოფის ნერვული მილის, ჰემატოპოეზისა და მამაკაცების სწორ განვითარებას სპერმის ნორმალური სინთეზისათვის. 1 კვერცხი შეიცავს 7მკგ ფოლატს.
- ლუთეინი ჯანმრთელობას უნარჩუნებს თვალებს
კვერცხის გული შეიცავს საკმაოდ დიდი რაოდენობის ლუთეინს, ეს არის ნივთიერება, რომელიც ძალზედ მნიშვნელოვანია ვიზუალური სიმკვეთრის შესანარჩუნებლად. ლუტეინი ასევე იცავს თვალს თავისუფალი რადიკალებისაგან.
- B ჯგუფის ვიტამინები აუმჯობესებს თმას, კანსა და ღვიძლის მდგომარეობას
ბიოტინი (B7-ვიტამინი) B ვიტამინს ხშირად სილამაზის ვიტამინს უწოდებენ. ბიოტინი მონაწილეობს კოლაგენის სინთეზში, აკონტროლებს ცხიმების ცვლას და ხელს უწყობს ღვიძლს მავნე ნივთიერებების გაწმენდაში. შესაბამისა, თმის, კანისა და ფრჩხილების გარგნული სტრუქტურა დამოკიდებულაი სხეულში მის რაოდენობაზე.
- ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს
ქალები, რომლებიც მიირთმევენ კვერცხს 15%-ით განიცდიან ძუძუს კიბოს განვითარების ალბათობას.
- ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს
კვერცხის სისტემატიური მიღება ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს, ომეგა 3 უჯერი ცხიმოვანი მჟავების დიდი შემცველობის გამო, რომელებიც დიდ როლს ასრულებენ სისხლში ტრიგლიცერიდების დონის შემცირებაში.
ვიმედოვნებთ, რომ მოწოდებული ინფორმაციით დაგარწმუნეთ კვერცხის მიღების სარგებელში. მისი ღირებულება ნამდვილად უნიკალურია. დღეში 2-3 კვერცხი საკმარისი მაჩვენებელია სხეულის საჭირო ნივთიერებების უზრუნველსაყოფად.
Discussion about this post