ბოლოკი უკვე დიდი ხანია, რაც ცნობილი გახდა ხალხისათვის. მისი ფოთლები, ყვავილები და თესლი ჩვეულებრივ მოიხმარება. მას აქვს მძაფრი ან ტკბილი გემო. მიირთმევენ, როგორც ნედლად, ასევე მოხარშულსა, შემწვარსა და მარინადის სახით.
სულ რამოდენიმე ბოლოკის ნაჭერი დაეხმარება თქვენს კუჭს, გულსა და თავს. ბოლოკის სასარგებლო თვისებები:
- ღვიძლის დაავადება
ბოლოკის ერთ-ერთი სასარგებლო თვისებაა ორგანიზმიდან ტოქსინების მოცილება და სისხლის გაწმენდა. მას ასევე შეუძლია დაარეგულიროს ნაღვლის, მჟავებისა და ფერმენტების წარმოება. ამრიგად, ბოლოკი ეფექტური დეტოქსიკაციის საშუალებაა. სწორედ ეს თვისებები ხდის ბოლოკს შეუცვლელს სიყვითლის სამკურნალოდ.
- თირკმელი
ბოლოკს აქვს შარდმდენი თვისებები, ანუ ზრდის შარდის გამომუშავებას. ამ მეთოდით, სუფთავდება თირკმელები, იშლება ტოქსინები და თრგუნავს თირკმელებში რაიმე დაავადებების გავრცელებას. ბოლოკის წვენი ხელს უშლის შარდის დროს ანთებისა და წვის შეგრძნებას, ასევე ათავისუფლებს საშარდე სისტემას, სხვდასხვა პირობებში.
- ჭარბი წონა
ბოლოკი ძალიან ნოყიერი პროდუქტია და გვიკლავს შიმშილის გრძნობას საკვები კალორიულობის გაზრდის გარეშე. ის შეიცავს მცირედ ასათვისებელ ნახშირწყლებს, უამრავ ბოჭკოსა და წყალს. ბოლოკი შესანიშნავია პროდუქტია მათთვის ვისაც წონაში დაკლება სურს. იგი ასევე აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას.
- კიბო
როგორც უკვე ვახსენეთ ბოლოკი შლის ტოქსინებსა და შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინსა და ფოლიუმის მჟავას, რისი მეშვეობითაც შეუძლია კიბოს მკურნალობა: ნაწლავის, თირკმელის, კუჭისა თუ პირის ღრუს კიბო.
- ლეიკოდერმა
ამ დაავადები სამკურნალოდ იყენებენ ბოლოკის თესლს. ამისათვის ბოლოკის თესლს ფქვავენ და მის ფხვნილს აზავებენ ვაშლის ძმართან, შემდეგ კი ისვამენ კანის მსუბუქ ადგილებში. ლეიკოდერმიის სამკურნალოდ ასევე სასარგებლოა მისი მოხმარება ნედლად.
- საჭმლის მონელება
ბოლოკი შეიცავს უამრავ ბოჭკოს, რაც ხელსა უწყობს ბუნებრივ დაცლას. საჭმლის მომნელებელი ბოჭკოები ავსებს ნაწლავებს და შესაბამისად ხსნის დიარეას.
- რესპირატორული დაავადებები
ბოლოკი ეფექტურად ებრძვის რესპირატორული დაავადებების დროს წარმოქმნილ შეშუპებას. იგი ამცირებს სასუნთქი სისტემის შეშუპებას, რომელიც გამოწვეულია გაციებით, ალერგიითა და სხვა დაავადებებით. ბოლოკს აქვს ასევე სადეზინფექციო თვისებები და შეიცავს უამრავ ვიტამინს, რაც დამატებით იცავს ინფექციებისაგან.
- წნევა
ბოლოკი შეიცავს კალიუმის უამრავ რაოდენობას, რომელიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებს გულის გამართულ მოძრაობაში. მას შეუძლია შეამციროს არტერიული წნევა. იგი ასევე ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის სტრესს.
- დიაბეტი
ბოლოკს აქვს დაბალი გლიკემიური ინდექსი, ამიტომ ის ზრდის სისხლში შაქრის დონეს. დიაბეტით დაავადებულთათვის მნიშვნელოვანია, რადგან ბოლოკი უზრუნველყოფს გლუკოზის თანაბარ ნაკადს სისხლში.
- ტემპერატურა
ბოლოკის წვენი მარილით ეფექტურად ეხმარება ტემპერატურის დაწევაში. ორივე ეს კომპონენტი თრგუნავს ანთებას და აქვს სადიზენფექციო თვისებები.
- იმუნიტეტი
როგორც უკვე ბევრჯერ ვახსენეთ, ბოლოკი შეიცავს უამრავ ვიტამინს. ის აძლიერებს იმუნურ სისტემასა და ეხმარება ნივთიერებათა ცვლის რეგულირებაში.
რთული იყო ბოლოკის სარგებლობის გადახარშვა? გაითვალისწინეთ და ხშირად მიირთვის ეს პროდუქტი.
Discussion about this post